Знам, че вървим в правилна посока

Знам, че вървим в правилна посока

Маринела Николова – кмет на Община Козлодуй


Каква според Вас беше изминалата 2015 година за Община Козлодуй?

Бих говорила в личен план, защото от позицията си на кмет на общината /в сила от 5 ноември 2015-та/ не бих искала да обобщавам годината за цялата община. За мен 2015-та беше пълна с предизвикателства, радости, успехи и разочарования. Хора, които не съм очаквала се обърнаха срещу мен, хора, на които съм вярвала излязоха открито срещу идеите ми за развитие на общината и все пак аз вярвам, че всичко е за добро. За месец и половина успяхме да реализираме редица малки на пръв поглед инициативи и дейности и вярвам, че това е само началото. Успяхме да запълним качествено улични дупки за малко средства, успяхме да организираме коледни тържества, заря и украса за скромни суми, успяхме да подготвим спортни, младежки, културни, екологични календари, в които сме заложили реални дейности, произтичащи от желанията на хората. Работим по подготовката на бюджет 2016-та, започнали сме процедура за изготвяне на Общ устройствен план и предстои да внесем проекта за финансиране в МРРБ.

Какво очаквате от новата 2016 година и ще бъде ли тя по-добра?

Очаквам интересна 2016-та. Сигурна съм, че ще излязат много неща наяве, ще се появят и много добри хора, които са готови да помагат. Напоследък това започва да се случва и ме радва процесът. Идват граждани, които виждат, че в общината са влезли хора, които искат реални дейности и декларират безвъзмездна и доброволна подкрепа. Така успяхме да реализираме приходи от едно малко игрище, което вече генерира 120 лева/седмично - сума, която преди време е влизала за два месеца в общината. Знам, че вървим в правилна посока, знам, че това е пътят, знам, че много хора се противопоставят, но съм уверена, че ще се справим. Работим и по други проекти, които ще се случват и които срещат подкрепата на гражданите в общината.

Какво ще пожелаете на жителите на Общината за коледните и новогодишни празници?

На жителите на община Козлодуй пожелавам здраве! В личен план да се чувстват удовлетворени и щастливи! Нека да имат търпение, надявам се да проявят разбиране, за това, което предстои и вярвам, че още догодина по това време ще имаме прекрасни поводи за празнуване.

Какво бихте си пожелали в личен план за новата година?

Да бъда здрава аз и всички хора, около мен!
2015-12-25 10:18:41