„Мартенска работилница“ отвори врати в Борован

„Мартенска работилница“ отвори врати в Борован

„Мартенска работилница“ отвори врати днес в Център за подкрепа на личностното развитие „Маша Белмустакова“ село Борован. Директорът на центъра Мария Лазарова поздрави децата и учениците от името на кмета на общината инж. Десислава Тодорова и пожела на всички приятни мигове и ползотворна работа. 

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова  организира мартенската работилница за децата от ЦНСТДБУ - Борован и децата от училищата и детските градини на територията на община Борован всяка година. Целта на инициативата е да подарим незабравими мигове на децата и да ги научим да спазват отколешните български традиции.

Деца, ученици, учители и възпитатели  от основните училища, професионалната гимназия, ЦНСТДБУ-Борован, учители от детските градини с радост се включиха в днешната инициатива и изработиха различни видове прекрасни мартеници. Изработването на мартеничките ще продължи до 27 февруари, всеки ден от 14:00 до 17:00 часа в ЦПЛР „Маша Белмустакова“. На 28 февруари всички заедно ще украсят дърветата пред общината с изработените мартенички.

Закичването на мартеници е  един от най-любимите празници на малки и големи. С него ние поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата. На този ден всеки се окичва не само с мартениците, които най-близките хора са му подарили, но и с усмивка и надежда за едно ново, по-добро начало.

 

 

 


1
2


2020-02-24 20:07:52