Улица, ремонтирана с 3 млн. лв. от еврофондовете, глътна кола с шофьора

Улица, ремонтирана с 3 млн. лв. от ефрофондовете, глътна кола с шофьора

Огромен кратер зейна посред нощ на улица в Лом и погълна лек автомобил заедно с шофьора, пише “Труд”. Пропадналият с колата си мъж оцеля по чудо. Само късния час спаси и други пътници от опасни инциденти по пропадналата улица. Асфалтът на улица „Шести септември” се срутил в отворилата се под него пропаст към 2.30 часа на 22 февруари. По това време по шосето до Централните гробища минавал с "Фиат стило" 43 - годишният Ивайло Ангелов. Мъжът е управител на транспортна фирма и се прибирал от пътуване в чужина. В последния момент шофьорът успял да извие волана и "Фиатът" хлътнал в дупката на една страна. Чак когато се съвзел ломчанинът успял да излезе от потрошения автомобил и извикал на помощ полиция и приятели.

Униформените дълго се суетели около зейналата пропаст с дължина 5 м и дълбочина 2 и се чудели как човекът е оцелял. После извикали мотокар и извадили колата. А полицията отцепила района с предпазни ленти и затворила пропадналия участък. На сутринта служители на ВИК и специалисти от общината огледали мястото на произшествието. Според експертите пропадането е станало заради теч на водопровод. Най-вероятно водата от спукана тръба се е изливала месеци, а може би и години наред, докато под пътя зейнал огромен тунел.

Улица „Шести септември” е ремонтирана основно преди десетина години. Тогава с 3 млн. лева от европейските фондове бе подменен водопровода и платното бе асфалтирано изцяло, пише още „Труд”.


Коментари2015-02-25 17:08:34