“Ботев” (Вр.) надигра Вихрен в контрола

“Ботев” (Вр.) надигра Вихрен в контрола

„Ботев” се върна на пътя на успеха и победи с 4:2 „Вихрен” по време на подготвителния си лагер в Сандански.

Това беше третата контрола за тима, воден от Адалберт Зафиров, през зимната подготовка и втората победа в тях за врачани. Заради проливния дъжд и сняг, който се изсипа над Сандански, мачът се игра на терен с изкуствено покритие. Николай Ботев вкара 2 попадения за врачани в рамките на едно полувреме и със сигурност ще запомни този двубой.

Контролата започна с ранен гол на Альоша Илиев още в 4-та мин. за 0:1. 20 минути по-късно голмайсторът за врачани се контузи и трябваше да бъде заменен принудително от Йоан Петков. До почивката ще се запомни и шут на Цветелин Тонев в гредата на домакините.

В началото на второто полувреме току-що влезлият Николай Ботев вкара за 0:2. Последва отпускане в редиците на врачани и „Вихрен” успя да докара резултата до 2:2. В последните минути на срещата Валдемар Стоянов и Николай Ботев се разписаха за гостите и така „Ботев” спечели мача с 4:2.

Старши-треньорът Адалберт Зафиров пусна в игра следните футболисти: Христо Митов /46 Ангел Юсев/, Дарко Савич /55 Камен Каменов/, Любомир Десподов /55 Милен Георгиев/, Петър Альошев /55 Валдемар Стоянов/, Илиян Марчев /55 Любослав Петров/, Калоян Цветков, Дилян Димитров /55 Кирил Атанасов/, Григор Георгиев /46 Николай Ботев/, Альоша Илиев /24 Йоан Петков/, Цветелин Тонев /55 Жак Коен/ и Тихомир Найденов /55 Янгбу/.

След контролата наставникът на врачани Адалберт Зафиров заяви, че е доволен от показаното от футболистите. „Има още какво да се желае. Контролата се игра на изкуствен терен, което ни затрудни още повече, защото трябваше да се съобразяваме и с размерите на игрището, Опитваме се да подобряваме стила на игра и се настройваме за следващия противник.”, коментира Зафиров

Следващата контрола на „Ботев” няма да е във вторник, както беше договорено предварително, а в сряда – на 11 февруари, когато вторидивионния тим мери сили с „Беласица” /Петрич/.

 
2015-02-09 14:50:26