Кметът награди млад писател

Кметът награди млад писател

Почетна награда от кмета на община Враца инж. Николай Иванов получи младият врачански писател Кристиян Малинов. Днес инж. Иванов връчи на 19-годишния младеж почетен плакет и символичен подарък.

Кристиян Малинов е автор на книгите „Недосегаем” (2012 г.) и „Прераждане”  (2013 г.). Първата книга на младия автор достига истински успех в САЩ. Към нея интерес проявява американското издателство  iUniverse. Книгата е достъпна в iTunes, Google play, Amazon, както и на сайта на издателството.

Двата фентъзи романа привличат интереса на читатели и издатели. „Втората книга „Прераждане” се роди от успеха на „Недосегаем”. В първата книга главният герой загубва родителите си в самолетна катастрофа. Остава жив благодарение на дарбата да създава щит около тялото си, за която той не подозира. В края на първата книга момчето умира, но само за да се върне във втората, където е вампир”, разказа авторът Кристиян Малинов.  Младежът е завършил СОУ „Отец Паисий” , а в момента се подготвя да кандидатства в НАТФИС, специалност „Режисура”.  В момента Кристиян работи върху превода на втората книга, която се очаква да излезе на американския пазар и върху трета книга, с проектно заглавие „Въздигане”.


Коментари2015-01-05 13:37:00