„Ломско пиво” отпразнува 120-годишен юбилей

„Ломско пиво” отпразнува 120-годишен юбилей

Награди за над 5 000 лв. получиха служители и почитатели на ломската бира

С изискано тържество, на 22 август една от емблемите на Лом, отбеляза 120 години. Пивоварната „Ломско пиво”, която е една от най-старите в България, посрещна стотици гости и любители на марката.

За да отбележи юбилея се събра Съветът на директорите на дружеството, бившият земеделски министър Венцислав Върбанов, който в момента е председател на Асоциацията на земеделските производители в България, прокуристът на дружеството Николай Кабзев, областният управител на Монтана Нина Петкова, кметът на Лом Иво Иванов, изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в България  Ивана Радомирова. Годишнината уважиха също представители на бъдещи партньори на пивоварната от Чехия, Италия и Германия.

 „Искам да благодаря на всички колеги, на хората, без които продуктите „Ломско пиво” нямаше да стигнат до клиентите. Използвам случая, не само, за да им благодаря, но и за да им пожелая „Ломско пиво” да се превърне не само в предпочитаната марка, но и в монополната марка за нашия край. Не на последно място искам да благодаря на всички, които ни поздравиха по случая 120-тата годишнина на пивоварната”, заяви в приветствието си Димитър Чукарски, член на Съвета на директорите на дружеството. Той изрази и специални благодарности към всички държавни институции, с които работи дружеството.

„Самият факт, че „Ломско пиво” АД вече е 120 години на пазара и продължава да се развива и просперира сам по себе си говори за екипа, за неговата експертност, за неговия професионализъм. Искам да ви поздравя град Лом, област Монтана. България има нужда от хора като вас”, каза областният управител на Монтана Нина Петкова. Тя пожела на всички служители на фабриката просперитет и много бъдещи успехи.

Първостепенното значение на пивоварната за жителите на Лом, подчерта в приветствието си кметът на крайдунавския град Иво Иванов. „Днес е хубав ден за Лом, защото „Ломско пиво” чества своя юбилей. Искам за изразя радостта на всички ломчани за това, че „Ломско пиво” вече 120 години произвежда едно висококачествено пиво по технология, която има своето място в света”, каза Иванов. В началото на тържеството той отличи с почетния знак на град Лом Венцислав Върбанов, акционер в дружеството. „Нека този знак ви дава увереност във вашите сили и нека все така успешно да продължавате развитието си. Нека бъде благословен плодът на вашия труд”, пожела Иванов.

Водосвет за здраве и късмет отслужиха отци от Видинската митрополия, начело с Белоградчишкия архиепископ архимандрит Поликарп. Началото на празника бе белязано от връчването на десет широкоекранни 32-инчови LED- телевизора на победителите от томболата на пивоварната и любители на бира „Алмус”.

На 15 юни „Ломско пиво” стартира специална игра с моментни награди за всички почитатели на „Алмус”, а изненадите бяха скрити под капачките. Бутилките печелеха фирмена тениска, шапка, чаша или още една безплатна бира. „Ломско пиво” не изчерпа лимита на наградите си, като под капачките на бирите бяха скрити инициалите на марката. Големите награди в кампанията – LED-телевизори бяха спечелени от всички, събрали инициалите на „Алмус” заедно с годините на рожденика „Ломско пиво” – 120.

От ръководството на пивоварната не забравиха и своите най-добри служители.Телевизори  получиха също най-изявените в областта си, сред които технологът на ломската бира известния преподавател проф. Йовчо Кабзев.

Финалът на тържеството бе белязан от зрелищна заря, която освети небето над града и Дунав. Тон на доброто настроение даде Радо Шоу, а първа хорото поведе Йорданка Варджийска, която зарадва ломчани с народните си изпълнения.

Традиционно празникът на бирената фабрика се превърна в събитие. Това личеше от приповдигнатото настроение жителите на крайдунавския град, които от години работят в пивоварната. За празника от ръководството на „Ломско пиво” осигуриха обилни количества от набиращата все повече популярност  т. нар. „жива бира”. Наливно, нефилтрираното пиво беше и една от атракциите на вечерта.


Сн.1
Сн.2
Сн.3
Сн.4

Коментари2014-11-21 11:45:40