Дами от Брусаци творят сувенири в подкрепа на Тони

Дами от Брусаци творят сувенири в подкрепа на Тони

Мощна дарителска акция тече в Лом и Брусарци. Тя е в подкрепа на 20-годишния Антон Петров, който се бори с тежка диагноза.

„Нашият приятел Антон Петров беше диагностициран с коварната болест рак на меките тъкани, с опасност от разсейване по тялото. Тони е от град Лом. Добро момче е, с голямо и силно сърце, винаги е следвал мечтите си докрай. Детската му мечта е да стане полицай и на 20 години я постига, защото никога не се отказва“, споделят негови приятели. Те отправят своя апел за помощ.

„Нека сами да изберем, да излезем ли днес с приятели и да дадем 10 лева за гориво за колата, за да се возим цяла вечер безцелно в града, да дадем още 5, 10 лева за ядене и нещо за пиене, или....да помогнем на Тони! Всеки лев ще е от полза на Тони в този момент! Нека му помогнем заедно, защото животът му е на карта сега.Ние може да преначертаем тази карта. Нека да му помогнем!“, казват още приятелите му.

От 3 седмици няколко дами също са се амбицирали да помогнат на Тони. Инна Илиева и Анастасия Кръстева, подкрепени от кметицата на Брусарци Наташа Михайлова изработват тематични коледни сувенири, които се продават в подкрепа на каузата. Артикулите са изложени в сградата на кметство Брусарци и на пазара в Лом. Към момента доброволките са успели да направят 50 артикула, но предстои изработката на още. Голяма част от материалите са природни, от красивите околности на Брусарци. Двете служителки в общината преди това не са се занимавали с изработката на сувенири. Каузата да помогнат ги е вдъхновила да творят, а подкрепата на хората им дава надежда, че доброто е в нашите сърца.

 
2020-12-09 17:11:30