Кметът на Вършец даде старт на новата учебна година

Кметът на Вършец даде старт на новата учебна година

Тържествено бе открита новата учебната година в двете училища на територията на община Вършец. Това са СУ „Иван Вазов” и НУ „Васил Левски” – кв. Изток.

Кметът инж. Иван Лазаров и зам.-кметът Петър Стефанов уважиха празника в учебните заведения. В СУ „Иван Вазов“ бе отслужен тържествен водосвет за здраве, успех и благополучие от свещеноиконом Петко Балджиев. Учебното заведение има статут на средищно училище и в него се обучават ученици от І до ХІІ клас от Вършец и всички села в общината. По-късно кметът и зам.-кметът откриха новата учебна година и в НУ „Васил Левски“ в кв. Изток. Общинската детска градина „Слънце“ и филиалите й в кв. Заножене и с. Долно Озирово също започнаха учебната година с тържества и подаръци към най-малките.

„Пожелавам ви една вълнуваща и незабравима учебна година, изпълнена с много постижения и хубави емоции! С търпение и воля да постигате мечтите си, да развивате талантите си, да търсите нови предизвикателства и нови хоризонти, да трупате знания и умения, за да бъдете достойни граждани на България, на Европа и на света! На добър час!“, пожела кметът на общината инж. Иван Лазаров на всички учители, родители и ученици.

 
2019-09-16 12:43:21