С оригинално изложение стартира гроздобера в Боровица

С оригинално изложение стартира гроздобера в Боровица

Винарска изба „Боровица” ще даде старт на тазгодишната гроздоберна кампания с оригинално изложение.

Първото му издание ще се състои на 24 август /събота/, а началото ще бъде дадено в 10 часа в избата, която се намира в началото на едноименното белоградчишко село, скътана в подножието на уникалните скали.

На него ще се представят различни производители на ферментационни продукти. Идеята е на уайнмейкъра Адриана Сребринова, която цели да се покажат здравословните занаятчийски продукти на местните производители. Специално внимание ще бъде отделено на сдружението на видинските винари „Нортикум”, където ще бъдат представени вина от последните реколти с акцент върху местните сортове.

Посетителите ще могат да опитат различни ферментационни продукти- хляб с квас, туршии, сирена и кашкавали, бутикови вина и сладка. Поканени са и производители на крафт-бира и сладкиши от София. Всички посетители ще могат да закупят продуктите на бутиковите ферми на преференциални цени.

На изложението са поканени производители от съседните Сърбия и Румъния, които да покажат техни ферментационни продукти. Български и сръбски музиканти и танцьори ще създадат настроение за празника. Организаторите остават верни на идеята си, че „Северозапазена България” предстои да бъде преоткрита и очакват много гости от цялата страна. „Заповядайте от 10 ч. сутринта до 10 ч. вечерта, за да видите и усетите красотата на Северозапада“, обръщат се от изба „Боровица“ към любителите на истинската храна и напитки.  


сн.1
сн.2
сн.4


2019-08-07 11:12:42