Медицински сестри затапиха централен булевард

Медицински сестри затапиха централен булевард

На протестни действия се надигнаха днес медицинските сестри от врачанската МБАЛ „Христо Ботев”. Недоволството им бе насочено към здравния министър Кирил Ананиев. Белите престилки са категорични, че въпреки обещанията от страна на ръководството на лечебното заведение в града под Околчица и здравното министерство към момента голяма част от тях не са изпълнени.

„Днес сме на улицата, тъй като никой не ни вижда и чува. Крайно време е да ни обърнат внимание. Към момента щатът на една медицинска сестра е 620 лв. За сравнение колегите ни от болницата в Кнежа взимат от 1 април тази година 920 лв. Това показва, че ние от Враца сме пълни мизерници. Основното ни искане е достойно заплащане на труда ни.”, заявиха по време на протеста медицинските сестри от града под Околчица.

В знак на недоволство белите престилки блокираха централния бул. „Втори юни” и ул. „Леонова”. Освен превозните средства сестрите блокираха движението и на градския транспорт.  Странно или не нито един от пътниците в тролеите не се присъедини към протеста на медицинските сестри, а останаха в градския транспорт и безмълвно наблюдаваха протестните действия на персонала на МБАЛ „Христо Ботев”.

 
2019-06-25 10:38:14