Заплатите на врачанските медици под въпрос

Заплатите на врачанските медици под въпрос

Министерството на здравеопазването въвежда в заблуждение както работещите в системата на здравеопазването, така и българските пациенти. Това обяви във Враца омбудсманът Мая Манолова. Тя пристигна в града, за да види докъде е стигнала процедурата около ремонта на родилното отделение в МБАЛ „Христо Ботев”.

„Не е толкова учудващо, това което се случва в болницата във Враца, но то няма как да не ме възмущава като обществен защитник, като защитник на гражданите. Цинично е след протестите на хиляди медицински специалисти да не се промени абсолютно нищо, след обещанията за 30 млн. лв., 50 млн. лв. и още 50 млн. лв., да не се промени нищо. Смятам, че ще се наложи на ръководството на министерството да дава обяснение. Аз не знам с какви очи гледат медицинските сестри“, възмути се Мая Манолова.

По време на срещата на омбудсманът с изпълнителния директор на лечебното заведение в града под Околчица Евгени Любенов така и не стана ясно точно кога работещите във врачанската болница ще получат заплатите си, тъй като директорът отказа да се ангажира с конкретна дата.
2019-05-31 11:11:07