Откриха паметник на Мито Орозов във Враца

Откриха паметник на Мито Орозов във Враца

Паметник на видния индустриалец Мито Орозов бе открит днес във Враца. Лентата бе прерязана от общественикът Христо Илиев, председателят на Общинския съвет във града Румен Антов и зам. кметът Петя Долапчиева. Тържествена литургия бе отслужена от митрополит Григорий.

„Днес е исторически ден, тъй като откриваме паметник на човек дал много за културата и образованието във Враца”, заяви Христо Илиев.

Поздравителен адрес за инициативата да се направи паметник на видния врачанин Мито Орозов в центъра на града общественикът получи от кмета Калин Каменов.

„За мен е гордост, че съм кмет на град, който почита паметта си”, заяви врачанският градоначалник.

Искрени благодарности от името на цялата фамилия за вдигането на паметник на българския Хенри Форд отправи и Ива Орозова.

По време на церемонията бяха връчени и грамоти на хората, дарили средства за издигането на паметника на Мито Орозов. Сред тях са кмета Калин Каменов, председателят на Общинския съвет Румен Антов, проф. Нарцис Торбов, шефът на общинското предприятие „БКС” Борислав Иванов,  собственикът на фирма „Инекс Трейд” Илиан Цветков, Тихомир Костадинов, производител на „Врачанска Теменуга” и др.


1
2
3
4
5
6


2019-05-23 10:58:03