Правят модерна спортна площадка в училище

Правят модерна спортна площадка в училище

На 14 май  2019 г. кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова подписа с Държавен фонд "Земеделие" договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма за развитие на селските райони.

По проекта се предвижда да се извърши ремонт на спортна площадка в двора на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ село Малорад, като се изгради игрище за футбол на малки вратички, игрище за баскетбол и ще бъдат монтирано фитнес съоръжение, разположено в свободното дворно пространство на училището.

Срокът за изпълнение на договорът е до 14.05.2022 г., а стойността му 97 000.00 лв.

За първи път ОУ „Св.Св. Кирил и Методии“ в с. Малорад ще има съвременна спортна площадка, където децата от най-голямото в общината училище ще могат да спортуват и да провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт. В училището дори няма физкултурен салон.

Това е своеобразен подарък по случай отпразнувания преди ден юбилей- 125 години светско училище и 50 години от откриването на училищната сграда.

Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова ще продължи да работи в името на децата на общината, за по-добро образование, по-добра инфраструктура и по- добър живот на населението.

 
2019-05-15 17:34:20