Заместник кмет посрещна гости от четири държави

Заместник кмет посрещна гости от четири държави

Гости от четири държави, участващи по международен проект в рамките на „Еразъм+“ прие зам. кметът на община Враца Мария Попова. Делегацията включва преподаватели и възпитаници на учебни заведения в Европа, които са партньори на СУ „Христо Ботев“. Държавите, участващи в проекта са – Италия, Чехия, Португалия и Франция. На дискусията присъства и директорът на врачанското средно училище – Виктор Кръстев.

„За мен е удоволствие да ви приветствам от името на кмета Калин Каменов. В рамките на своето посещение във Враца ще имате възможността да се запознаете с богатото културно-историческо наследство на региона и с природните му забележителности. Пожелавам ви много приятни емоции и нови приятели!“ – каза в приветствието си Мария Попова.

Срещата продължи с представяне на дейностите по проекта, които включват разширяване познанията на учениците относно обекти на световното културно наследство на ЮНЕСКО, както и посещението на Боянската църква и Рилския манастир. В края на дискусията, заместник-кметът Мария Попова и ръководителите на чуждестранните групи  си размениха тематични подаръци, представящи забележителностите на отделните страни.

 
2019-05-13 15:12:40