Атрактивни надбягвания и игри с коне започват днес в Нефела

Атрактивни надбягвания и игри с коне започват днес в Нефела

Тази неделя от 10 ч. в Нефела ще се проведат игри и надбягвания  с коне, каквито не сте виждали до сега. Различният конен празник се организира от Спортен туристически ездови Клуб „Туган“ с помощта на добре познатата като състезател и съдия Диана Младенчева и с подкрепата на община Враца.

В 10 ч. ще бъде даден старт на програмата. За всички ентусиасти, които ще се включат в надпреварите са подготвени шест изпитания, кое от кое по интересни. Освен от гърба на коня те ще се състезават и от земя с кон, воден на въже.

Пренасяне на пълна чаша с вода, Слепия водач, Щафета и Барел рейсинг са само част от интригуващите изпитания, които са подготвили организаторите, които също така обещават на зрителите и гостите голям купон, а на победителите в състезанията и парични награди. Към цялата тази забава, добавете и надбягване с полукръвни и чистокръвни коне и ще получите рецептата за прекрасен празничен ден, на зелено в компанията на прекрасните коне.

За първи път в Северозападна България публиката ще може не само да гледа, но и да участва в атрактивните игри с коне. Правилата на играта "5 ринга" например са следните:

Водачът на коня, разполага с 5 гумени ринга, които държи в едната си ръка. С другата си ръка, води кон с повод и оглавник. Хвърляйки напред, пред себе си всеки от петте ринга, участниците определят размера на своите стъпки. Участниците имат право да стъпват само върху ринговете. В случай, че правейки поредната стъпка, не успеят да стъпят върху ринга пред себе си, а стъпят на земята, като изминато разстояние се взима, разстоянието до последния успешно настъпен ринг.

Играта "Сламом без фал" представлява бързо преминаване между автомобилни гуми, върху които има поставени чаши с вода, като всеки си избира как да премине- ходом, в тръст или галоп.

Доста интересна и екипна е играта "Слепият водач", в която състезател с превързани очи води кон и е насочван от друг човек от неговия екип. Трасето задължително включва прав коридор, ограден от двете страни, три конуса, които трябва да се заобиколят и перпедникулярна на трасето бариера, която трябва да бъде прескочена.
2019-05-12 09:43:37