Протестират оправдателните присъди на болнични шефове

Протестират оправдателните присъди на болнични шефове

Врачанската прокуратура внесе протест срещу оправдателните присъди на двамата бивши директори на МБАЛ „Христо Ботев” Орлин Цветков и Светозар Луканов и съдовия хирург д-р Румен Цветанов. Делото ще бъде обжалвано в Окръжния съд в града под Околчица. Това съобщиха за „Враца днес” от правораздавателната институция.  

Припомняме, че в края на месец април ексшефовете на врачанската болница Орлин Цветанов и Светозар Луканов и съдовия хирург д-р Румен Цветанов получиха оправдателни присъди. Те бяха изправени на подсъдимата скамейка за присвояване на средства, собственост на лечебното заведение.

Според решението на наказателния съдебен състав към врачанския районен съд с председател Васил Ганов д-р Румен Цветанов не е виновен по повдигнатото му обвинение за присвояване на 32 476 лева, които като началник на несъществуващото вече отделение по съдова хирургия е отклонил в полза на шуменския лекар Халил Мехмед.

Невинни по обвинението за присвояване съответно на над 5 000 и малко под 28 000 лева са и бившите изпълнителни директори Орлин Цветков и Светозар Луканов, които като шефове на болницата бяха привлечени също като обвиняеми по процеса.

 
2019-05-09 15:48:54