Ученици обраха наградите от национални олимпиади

Ученици обраха наградите от национални олимпиади

Над 90 ученици и техните преподаватели по предмети получиха грамоти за отлично представяне на национални кръгове на олимпиади и състезания на официална церемония. Както всяка година математиците от ППМГ – Враца се представиха блестящо на състезанията „Математика без граници“, „Европейско кенгуру“, Областния кръг на олимпиадата по математика, Националното състезание по финансова математика, Тристранния математически турнир Видин, Монтана, Враца, Великденското математическо състезание и др.

Немалко бяха и успехите в областта на информатиката и информационните технологии – призови места на различни регионални и национални конкурси и състезания, както и отлично представяне на Областния кръг на олимпиадата. Отборът от млади информатици (8-11 клас) донесе златна купа за SUPER STEM УЧИЛИЩЕ на Националния конкурс SUPER STEM БЪЛГАРИЯ 2018.

Възпитаниците на профилираната природо-математическа гимназия бяха отличени и на областните и национални кръгове на олимпиадите по български език и литература, английски език, физика и астрономия, биология и здравно образование, история и цивилизация, география и икономика, философия, музика и спорт.

Ръководството на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца изказва своята благодарност и признателност на всички свои ученици и учители за дългогодишния ползотворен труд и успешната им изява, допринесли за утвърждаване на училището като водеща образователна институция в региона.

„Скъпи ученици и учители, бъдете здрави, все така амбициозни и упорити, за да се поздравяваме с вашите успехи отново и отново. Бъдете целеустремени и мотивирани, с лекота да постигайте целите си!“, пожела директора на гимназията г-жа Татяна Василева.
2019-05-09 10:17:19