Финишира важен ремонт във врачанската болница

Финишира важен ремонт във врачанската болница

До две работни седмици ще приключи ремонтът в ангиографската зала на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“. Веднага след това ще бъде доставена апаратурата, която ще бъде монтирана в нея. Това означава, че до края на тази година във Враца ще има инвазивна кардиология. Инвестицията в нея е за близо 800 хил. лв.. Това са капиталови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването за врачанската болница. Те са предвидени за ремонта на ангиографската зала и за закупуване на медицинския апарат. Целта е жителите на областта, чието здравословно състояние изисква диагностика и лечение в инвазивна кардиология, да не се налага да пътуват, а да получават необходимата им медицинска помощ на място. Това заяви председателят на Съвета на директорите и представител на здравното министерство в борда на МБАЛ „Христо Ботев“ Цветанка Димова при посещението си в лечебното заведение. На място тя се запозна с напредъка при изпълнението на строително-ремонтните дейности.

Причините за забавянето в изпълнението на проекта имат чисто технически характер. „Пречката беше от инженерно естество – свързана със съотношението между нивото на пода и поставката, върху която трябва да бъде монтиран апаратът. Важното е, че намерихме решение и работата продължава усилено“, допълни Цветанка Димова.

Министерството има уверението на изпълнителя, че дейностите ще приключат в рамките на две работни седмици, веднага след което ще започне монтажът и на самия апарат, стана ясно още от думите на председателя на Съвета на директорите.


1
2


2019-04-24 16:29:58