Почистиха и озелениха Вършец

Почистиха и озелениха Вършец

Дори дъждовното и студено време не скри усмивките и не пречупи ентусиазма на участниците в кампанията "Великденско почистване на Вършец". В акцията се включиха ръководството и служителите от Общинската администрация, членовете на пенсионерски клуб "Чинарите", на Жени-ГЕРБ и мъжете от групата, създала и поддържаща "Райски кът".

Почистени от битови отпадъци са двата входа на града и парковата зона, успешно са засадени 50 броя дръвчета в парка срещу СБР "Св. Мина" и над 2 000 броя цветя по централния булевард "Република" и в парк "Слънчева градина".

„Тази година разширихме инициативата не само с почистване на града, а и със засаждане на дръвчета и цветя. Така че искаме да провокираме към хората съпричастност и заедно да направим Вършец по-красив и по-хубаво място за живеене“, каза кметът на Вършец инж. Иван Лазаров, който засади цветя в "Слънчевата градина".

Учениците и учителите от НУ "Васил Левски" дадоха старт на кампанията за великденско почистване на Вършец един ден преди официално обявената акция, като почистиха прилежащите към училището и детската градина улици в кв. "Изток".

Евелина ГЕОРГИЕВА
2019-04-15 11:22:32