Росен Найденов представя „Светлините на града…“ в „Арт Кармин“

Росен Найденов представя „Светлините на града…“ в „Арт Кармин“

30 творби нареди в най-новата галерия във Враца „Арт Кармин“ художникът Росен Найденов. Това е шестата му самостоятелна изложба, която носи поетичното име „Светлините на града…и  по-далече“. За пореден път Росен отправя предизвикателство към ценителите с тематичното и стилово разнообразие на картините, както и различни техники- акварел, акрил и смесена. Те представят три различни етапа от творческото му развитие.

„Картините на Росен носят онова усещане, когато утрото отстъпва мястото на мрака и започват да светват малките прозорчета...а някъде за тях са хората. И ако всяка изложба е крачка напред, то аз ти пожелавам още много такива хубави крачки“, сподели водещият на откриването- журналистът Даниел Асенов.

„В тази изложба искам да покажа отношението си към нашия град, но такъв, какъвто аз го усещам- със светлините и личностите, с техните емоции“, сподели творецът, който е посветен и на друго изкуство-музиката, чийто ритъм се усеща в картините му.

Модерното сиво на града от индустриалната епоха, пленило всичко, при него се омекотява от различните нюанси на светлината- бяло, жълто, оранжево, лилаво, но пастелни и меки, а не крещящо неонови. Интересен факт е, че някои от картините са завършени непосредствено пред откриването на изложбата.

Новото културно пространство във Враца не можа да побере всички, уважили премиерата. Собственикът на галерията Надя Донкинска, художници, педагози и приятели уважиха събитието. Нежният акомпанимент на пиано и стилният коктейл с вината на шато „Ботево“, които подкрепиха събитието, за пореден път доказаха, че Враца е град, в който се раждат талантливи художници.

 

 


сн.1
сн.2


2019-03-16 09:46:41