Още един инвеститор избра Враца

Още един инвеститор избра Враца

Още един голям инвеститор избра Враца. Това обяви в личния си блог кметът Калин Каменов.

„След като убедихме немската компания МД Електроник да избере Враца пред десетина други градове в България, Сърбия и цяла Източна Европа, вече имаме принципна договорка с още един голям инвеститор. След седмица ще бъдат отново в нашия град, за да уточним последните детайли и сроковете за реализация.”, категоричен е врачанският градоначалник.

За приключването на тези преговори са съдействали премиерът Бойко Борисов,  правителството на ГЕРБ и ОП.В случая става дума за компания от автомоболния сектор с планове за над 1 000 работни места.  

„Освен тези два големи завода, още поне две по-малки предприятия с по 100-200 работни места ще започнат да се изграждат тази година във Враца. С това смятам, че изпълнихме огромна част от ангажимента си в сектора на икономиката. Сега топ приоритетът пред мен и екипа ми е да моделираме образованието в града и целия регион, за да бъде максимално адаптирано към новата стопанска действителност. Не съм се отказал и продължавам да полагам усилия за привличане на филиал на висше училище в сферата на информационните технологии и електрониката. Надявам се скоро да имаме положително развитие и в тази посока. Ще има развитие и на проекта за нова Индустриална зона във Враца.”, допълни кметът Калин Каменов.
2019-01-23 09:06:18