„Спартак“ триумфира отново в благотворителен турнир на ВМРО

„Спартак“ – Враца триумфира отново в благотворителен турнир организиран от ВМРО

 Превърналият се в традиционен благотворителен турнир по волейбол, организиран от ВМРО, отново събра по Коледа отбори, спортисти, гости и почитатели на спорта във Враца. Тази година, каузата за която отборите играха, беше за набиране на средства за рехабилитация на младия мъж Дани Маринов, който пострада по нелеп начин преди близо 3 години.

7-то издание на турнирa за купата на ВМРО се проведе по нов регламент, поради ремонтни дейности в залата на Профилираната природо-математическа гимназия. Мачовете се играха само в един ден в залата на Волейболен клуб „Ботев“ – Враца, като в надпреварата се включиха четири отбора: „Спартак“ – Враца, сборен отбор на град Враца, „Врачерата“ и „Белите джуджета“. За първа година отборът на ВМРО не участва, за да може новосформираният отбор „Белите джуджета“ да се включи в надпреварата.

На финала се срещнаха отборите на „Спартак“ – Враца с капитан Владислав Карталов и „Белите джуджета“ с капитан Томислав Красимиров. Новият отбор изключително много затрудни финалиста от последните няколко благотворителни турнири, но не успя да прекъсне победната му серия и „Спартак“ отново се поздравиха с шампионската купа.

Наградите за първо място връчи народният представител от Обединени патриоти Красимир Богданов, за второ място председателят на волейболен клуб „Ботев“ – Враца Светозар Станчев, а за трето място общинският съветник Марин Цветков. Индивидуалните награди връчи председателя на младежката организация на ВМРО Момчил Янков.

По традиция, председателят на женската организация на ВМРО-Враца Галя Георгиева зарадва участниците и гостите на турнира с домашно приготвени коледни сладки, средствата от които също отидоха за благородната кауза. Сумата, която отборите и гостите събраха за Дани е 500 лева, с които ще се помогне неговата рехабилитация и възстановяване.

Ръководството на областния комитет на ВМРО – Враца заяви, че този турнир има за цел да сплотява, обединява и подтиква хората към доброта и благотворителност. Към всеки, който има нужда, ние протягаме ръка! С пожеланията за весели празници, които да носят радост, здраве и благополучие, ние призоваваме всички врачани, да бъдем щедри и добри, не само на Коледа, а през цялата година!
2018-12-28 07:41:43