Ролеви игри отварят съда за хората

Ролеви игри отварят съда за хората

Искаме да предизвикаме хората да вярват повече на съда. Това обяви днес по време на деня на отворените врати председателят на Окръжния съд във Враца Надя Пеловска. По време на дебатите на една маса седнаха магистрати, медии, председателят на Общинския съвет Румен Антов, директорът на Регионалната библиотека „Христо Ботев” Силвия Врачовска, и председателят на УС на СНЦ /Дом на науката и техниката/  Евелина Васкова. Темата на срещата бе „Ролята на медиите между съда и обществеността”.

„Трябва да има констурктивен диалог между медиите и съда, при който всеки да си върши работата”, заяви съдия Надя Пеловска. Тя бе категорична, че правораздавателната институция не е бърза помощ, а трябва да се обмислят действията.

Участниците в днешната среща се обединиха около това, че хората не познават достатъчно добре работата на отделните институции. Точно тук донякъде е и ролята на медиите, категоричен бе парламентарният шеф Румен Антов.

Да се правят беседи и ролеви игри за гражданите, в които да участват Регионалната библиотека „Христо Ботев” и Окръжния съд. Това предложи шефът на библиотеката Силвия Врачовска. Другата идея, която бе предложена е всички, имащи архивни документи да помогнат с тях при отбелязването на годишнината от създаването на Окръжния съд във Враца. През следващата година правораздавателната институция в града ще отбележи 140 години от създаването си. Очаква се тя да бъде отбелязана подобаващо.

 
2018-12-07 13:43:16