Културен център за 800 хил.лв. откриха в Малорад

Културен център за 800 хил.лв. откриха в Малорад

Навръх големия християнски празник Никулден в Малорад бе открит Културно-информационен център. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на общината инж. Десислава Тодорова, зам.-кметовете Илияна Донкова и Десислава Марковска,секретарят Таня Петкова, кметовете на Малорад, Добролево и Сираково. Тържеството започна с кратка музикална програма. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на общината инж. Десислава Тодорова и кметът на Малорад Цено Цоловски.

"За мен е чест днес на този светъл християнски празник да съм отново сред вас и заедно да открием новоизградения и оборудван Културно- информационен център, построен за всички жители на Малорад. За мен е гордост  и удоволствие, че изграждането на този център е едно мое вече изпълнено обещание към вас. С две постановления на Министерски съвет през 2014 и 2016 г. бяха отпуснати съответно 465 127 лв. и 350 000 лв., за да имаме новопостроени, оборудвани и обзаведени: четири офис стаи; огледален салон за танци, билярдна и тенис зала за игри, компютърна зала, бани и съблекални, както и кухненски блок и зала за провеждане на мероприятие.

Искам да споделя с вас, че община Борован кандидатства със социален проект по Оперативна програма социално включване за социална интеграция, по който част от дейностите ще се реализират тук, в Културно информационния център. На етап сме оценяване на проектното предложение и в най- кратки срокове очакваме проекта да бъде одобрен.

Скъпи  жители на село Малорад искам да ви пожелая да ползвате новата придобивка в добро здраве, да се радвате на предоставената Ви възможност да общувате и провеждате различни по вид мероприятия в нея и не на последно място да се грижите и да опазвате имуществото в нея като добри стопани.

Желая Ви от сърце здраве, благополучие, много щастие и семейна топлина", заяви в словото си кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова.

 

 


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4


2018-12-06 17:34:33