СУ „Васил Кънчов“-Враца отбеляза важна годишнина

СУ „Васил Кънчов“-Враца отбеляза важна годишнина

 

СУ "Васил Кънчов" отбеляза днес 81- годишнина. Честването се състоя пред паметника на патрона на училището. Директорът Димитър Марков произнесе тържествено слово.  Цветя поднесоха учениците и учителите в знак на признателност пред делото на Васил Кънчов.

Отбелязването на патронния празник се предшества от редица инициативи. В училището бе проведен литературен конкурс на тема „Моето мечтано училище”. Ученическият съвет организира Ден на ученическото самоуправление, в който децата заеха позициите на административния персонал и на своите учители. Директор за един ден бе председателят на Ученическия съвет Динка Атанасова. Петокласниците от СУ "Васил Кънчов" посетиха музейния кът в училището и проведоха викторина за живота и делото на Васил Кънчов.

Инициативите по повод празника ще продължат до края на месец декември. Предстои визита на ученици от СУ „В. Кънчов“  в ДФСГ „Интелект“- Плевен  за обмяна на добри практики на ученическите съвети и участие в семинар „Глобално образование“. На 17 декември в инициативата „Гост- лекторски институт” ще се осъществи среща на ученици от гимназиален етап  с евродепутата Владимир Уручев.

 

 

 
2018-12-05 16:40:04