Сменят борда на директорите в МБАЛ „Христо Ботев“

Сменят борда на директорите в МБАЛ „Христо Ботев“

Промяна ще бъде направена в Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Тя е поискана от принципала на лечебното заведение – Министерството на здравеопазването. Рокадата ще стане факт в средата на месец декември тази година. Това обяви за „Враца днес” изпълнителният директор на врачанската болница Евгени Любенов.

Очаква се от Съвета на директорите да „изхвръкне” неговият председател Димитър Цветков. Неговото място ще бъде заето от Цветанка Борисова Димова. Решението за предстоящата рокада е взето на 29 октомври на заседание на Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев”. Положителният си вот за предстоящата промяна са дали и тримата членове на борда – Димитър Цветков, д-р Валери Симеонов и изпълнителният директор на врачанската болница Евгени Любенов.

В средата на декември ръководният ешалон на лечебното заведение ще се събере на извънредно заседание, за да гласува предстоящата рокада. На този етап от здравното министерство не са се мотивирали за поисканата от тях смяна в Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев”.
2018-11-09 09:06:38