Ясно е кой ще охранява обекти, собственост на община Враца

Ясно е кой ще охранява обекти, собственост на община Враца

Фирма на ексдепутат поема охраната на публични обекти, които са стопанисвани или собственост на община Враца. Денонощната въоръжена и невъоръжена охрана, видеонаблюдение и строг пропускателен режим ще се осъществява от „Сити” ЕООД. Дружеството ще осъществява дейностите след като спечели обявената от кметския екип обществена поръчка.

„Сити” ще трябва да гарантира пълен пакет охранителни мерки за сградата на Община Враца на ул. "Стефанаки Савов" 6, двата гробищни парка, стадион „Христо Ботев“, развлекателния парк „Леденика“, парк „Дъбника“, хотел „Олимпийски надежди“, центровете за социална помощ, складови бази, детски ясли, бившето училище „Давид Тодоров“ и други. Мерки за сигурност ще се вземат и за културния паметник Старата къща на ул. „Търговска“ в града.

Обществената поръчка за възлагане на дейнсотите е разделена на 2 обособени позиции: за обекти, стопанисвани от Община Враца и за обекти, собственост на местната управа. За контрола и превенцията на посегателствата върху общинска собственост кметският екип ще инвестира около 300 000 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение на поръчката е 12 месеца.

Припомняме, че Враца вече разполага и с уникална интелигентна система за видеонаблюдение, разположена на основни пътни артерии в града. Записващите устройства предоставят пълна картина за ситуацията на пътя 24 часа в денонощието и са пряко свързани с местното районно полицейско управление.
2018-10-05 14:08:20