Забавени заплати изкараха врачанските медици на протест

Забавени заплати изкараха врачанските медици на протест

На протестни действия излязоха тази сутрин лекари и медицински сестри от МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Поводът за поредното им недоволство е това, че не са получавали трудовите си възнаграждения за месец май и аванс за юни. На този етап няма яснота кога ще получат изработените си пари.

По думите им положението в здравното заведение е трагично, тъй като няма кой да работи. Медиците посочиха, че в детското отделение са останали да работят само двама лекари. Според тях вече е изготвен графикът с дежурствата за месеца, но няма налични медици, които да поемат извънредните смени. Положението е стигнало до там, че при катастрофата в неделя не е имало кой да работи на рентгена с пострадалите хора.

Според медиците, продължава да няма яснота за бъдещето на многопрофилната болница във Враца, която продължава да е със запорирани сметки заради дългове от близо 20 милиона лева. Протестиращите настояват държавата да поеме отговорност като принципал на лечебното заведение, в което има повече от 70 на сто акционерно участие.

Протестът беше мирен и без да нарушава работата на МБАЛ - Враца.
2018-07-11 10:10:10