Доктори на бунт, искат си парите

Доктори на бунт, искат си парите

Нов протест за заплати предстои във врачанската болница, съобщиха източници от лечебното заведение. Лекарите, които отново чакат закъснели заплати, ще излязат в 8 ч. сутринта в сряда пред входа на административното крило в болницата. Въпреки обещанията за редовно изплащане на възнагражденията, персоналът на МБАЛ „Христо Ботев“ още чака парите си май, а вече е време да вземат аванс за юни.

"Така вече не може! От министерството да кажат как ще се поемат разходите за заплати и медикаменти. Уж щяха да преговарят с кредиторите и да вдигнат запорите, но това така и не стана. Въртим се в една спирала и не знам докога ще издържим", коментира преди дни шефът на Спешното отделение в болница д-р Тихомир Донов.

Колегите му също искат яснота около визията за съществуването на лечебното заведение и отделните медицински звена в него. Масово не достигат доктори, а новият шеф не иска да се работи извънредно, което не позволява изготвянето на строен работен график. По неофициална информация изп. директор Евгени Любенов заминава на разговори в министерството, за да потърси помощ. 
2018-07-09 11:19:55