Топ готвач в журито за Празника на баницата

Топ готвач в журито за Празника на баницата

За осемнадесета поредна година село Баница ще бъде домакин на Празник на баницата. Фестивалът на традиционното българско ястие ще се проведе на 7 юли, от 10:30 ч. в Народно читалище „Светлина 1910”. В кулинарната надпревара ще се включат майстори от над десет читалища от общините Враца, Мездра и Плевен. Представените от тях вкусни печива ще бъдат разделени в две категории – солени и сладки баници.

Кулинарните шедьоври ще бъдат оценявани от жури с председател врачанският топ готвач шеф Любомир Тодоров. Баш майсторът е бивш възпитаник на Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/. Работил е пет години в ресторанти в Германия, като два от тях са със звезди „Мишлен” в прочутия кулинарен регион Шварцвалд в Баден Вюртенберг. Негови помощници в оценяването на атрактивните тестени изделия ще бъдат Петя Янчик - преподавател в ПГТР Враца и Цветана Александрова – дългогодишен участник в състезанието по майсторлък.

За всички гости на Празника на баницата е подготвена концертна програма с участието на народния изпълнител Юри Крумов, самодейни групи и състави.

Организатори на събитието са Община Враца, кметството на село Баница и  местното читалище.
2018-07-04 11:13:54