Зам.-министърът на правосъдието пристигна във Враца

Зам.-министърът на правосъдието пристигна във Враца

Редица проблеми спъват работата в училищата, разкрити към затворите в страната. Нормативната база, обучението документацията и взаимодействието между институциите бяха малка част от обсъдените теми по време на кръгла маса под надслов „Обучението на лица, лишени от свобода“. За събитието във Враца пристигна зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов, както и представители на 6-те училища към затворите в България.

„Ръководството на Министерството на правосъдието гледа отговорно към работата в училищата, където се обучават лишени от свобода. Важна е социалната и възпитателната работа в затворите, а тя е зависима от учебния процес. През последните години училищата се развиват и заслугата е именно на вас учителите и директорите“, подчерта пред присъстващите зам.-министърът на правосъдието.

Подобна среща, на която да се обсъждат проблемите, които се срещат в училищата към затворите не е правена отдавна, уточни Валентина Дейкова от Министерството на образованието и науката. Според нея ако не се обърне сериозно внимание на темата за образованието на лишените от свобода, неминуемо ще се стигне до социални проблеми в страната и липса на работна ръка.

Кръглата маса продължава и утре, когато ще бъде представена електронната платформа за учене на възрастни в Европа EPALE.
2018-06-28 12:42:40