АЕЦ отличи най-добрите на професионалния си празник

АЕЦ отличи най-добрите на професионалния си празник

С богата програма АЕЦ „Козлодуй“ отбеляза своя професионален празник на 23 юни.

Пръв към стотиците енергетици се обърна изп.директор на АЕЦ „Козлодуй“  Иван Андреев. „Уважаеми колеги, искам да ви благодаря за положения труд, за реализираните проекти и за това първа атомна да работи още 30 години. Нека днес да се веселим заедно, желая ви здраве и късмет и да продължим да бъдем все така сплотен колектив и да въздигнем още нагоре името на Първа атомна!“, заяви изп.директор.

Той връчи специални отличия на бившите изпълнителни директори на централата Кирил Николов и Иван Иванов.

Приветствие по повод Деня на енергетика отправи и Маринела Николова- кмет на община Козлодуй: „През дългогодишната си история АЕЦ Козлодуй е доказала водещата си позиция в производството на електроенергия, благодарение на целенасочените усилия и ежедневния труд, отговорност и професионализма както на ръководството, така и на всички работници и служители. Убедена съм, че и занапред ще се справяте с предизвикателствата и ще произвеждате безопасна и чиста енергия. Заедно с вас, ръка за ръка се грижим за благополучието и за развитието на Козлодуй и това е добър пример, че когато сме обединени и имаме обща кауза- по-доброто бъдеще, непрекъснато се случват добри неща и Ботев парк е доказателство за това. Гордея се с нашето партньорство и в резултат на него очаквайте още много положителни неща в благоустройството, пътищата, сигурността“ каза Маринела Николова в обръщението си.

След това бяха връчени почетни отличия „Най-добър“ за различни специалисти в атомната централа. Наградени бяха Тодор Тодоров, Иван Георгиев, Емил Петров, Мариян Георгиев, Васил Кушлев, Калоян Николов,  Иван Тодоров,  Камелия Геновска, Милка Петрова и Цветан Топалов.

За четвърта поредна година бе връчена и наградата „Най-добър оператор на хидроцентрала“ на Георги Цолов, старши оператор в ВЕЦ Козлодуй от изп. директор на ВЕЦ Козлодуй Емил Писарев.

Традиционната награда „Жена-енергия 2018“ на Сдружение „Жените в ядрената индустрия“ за цялостен принос отличие получи Илинка Живкова, ръководител група „Преводачи, управление, администрация и контрол“.

За първи път свое отличие на церемонията връчи и Българското ядрено дружество. Неговият председател Младен Митев поздрави ядрените енергетици и отличи Антон Антов, ръководител сектор „Реакторно физични разчети“.

Наградата „Заслужил ветеран“ на Съюза на ветераните в ядрената индустрия получи Митко Янков. От името на наградените благодарността си изрази Милка Петрова: „Няма бивши работници на АЕЦ, дори и след пенсия ние сме неизменна част от този колектив и си оставаме енергетици завинаги.“

За най-добър оператор на хидроцентрала бе отличен Тихомир Стефанов, а наградата „Жена-енергия 2017“ на сдружението на жените в ядрената индустрия бе за Ани Петрова.

Сред официалните гости на празника бяха евродепутатът Владимир Уручев, народните представители Иван Генов, Петя Аврамова, Красен Кръстев, Слави Нецов, членовете на СД на АЕЦ Жаклен Коен и Иван Йончев, председателят на АЯР Лъчезар Костов, бившите директори на първа атомна Кирил Николов, Иван Иванов, Александър Николов, Димитър Ангелов.

Богатата концертна програма в Ботев парк продължи с изпълненията на руско романски от Руслан Мъйнов, както и рок-легендите от „Сигнал“.  Прабългарска школа „Багатур“ направи своите демонстрации, а за най-малките се грижеше театралното студио към Дома на енергетика.

 


сн.
сн.2
сн.3
сн. 4
сн. 5
сн.6
сн.7


2018-06-24 04:44:19