Разпитаха трима за вота в Галиче

Разпитаха трима за вота в Галиче

Трима свидетели бяха разпитани днес във врачанския Административен съд по делото за изборите в Галиче. На процеса бе даден ход след жалба от страна на БСП. Членове на столетницата настояват да бъдат проверени факти, които според тях доказват, че вотът е опорочен, а новоизбраният кмет е нелегитимен.

По време на заседанието кандидат-кметът от БСП в Галиче Веселин Тушинов поиска да бъдат призовани членове на секционна избирателна комисия, както и да се изиска информация от ОИК в Бяла Слатина за това колко човека имат право на глас в населеното място. Съдебният състав бе помолен да назначи и съдебно-техническа експертиза за установяването на автентичността на предоставения към жалбата диск от Веселин Тушинов за това как избиратели влизат през задния вход на училището в Галиче, за да гласуват. Исканията на защитника обаче бяха отхвърлени от магистратът Татяна Коцева с мотива, че те вече са разгледани и съдът се е произнесъл по тези искания.

Изборите в с. Галиче бяха пълен фарс. На голяма част от хората не им беше даден никакъв шанс сами да си изберат кмет на населеното място. Това обяви по време на първото съдебно заседание един от претендентите за управник на селото Веселин Тушинов.

 




2018-06-14 15:10:08