Банишкото училище - обединено и с нова специалност

Банишкото училище - обединено и с нова специалност

Обединеното училище “Христо Ботев” в Баница е с богата история, доказало се с успешното обучение, което предлага и дало личности, прославили името му в различни сфери на дейност. Днес в него се обучават ученици от първи до десети клас от селата Баница, Мраморен, Оходен и Голямо Пещене. През настоящата учебна година е разкрита нова паралелка, даваща професията “Снабдител”.

Учениците със своите знания и умения печелят различни състезания и викторини. Сред тях са “Чети! Сподели! Бъди крачка напред!”, насърчаваща четенето сред учениците от начален етап; “1000 причини да се гордеем че сме българи” и заслуженото им първо място под ръководството на Л. Божинова. Паралелно с образователния процес не спират и спортните изяви на децата. Учениците са активни участници в състезанието “Врачански лъвчета” и “Млад огнеборец”, както и в мероприятията организирани от “Спешъл Олимпикс”, включващи ученици със специални образователни потребности.

Преди дни с тържествена програма е отбелязан и патронният празник на школото. По традиция с награди са удостоени и учител и ученик на годината. Призът заслужено бе даден на преподавателя Яна Георгиева. Ученик на годината в начален етап на обучение стана Ивана Павлинова, а в прогимназиален - Дейвид Павлинов. “Училището е един магичен свят. То е мястото, което не само дава знания, а променя възможности, дарява увереност и сбъдва мечти. Такова е и нашето училище и нека всеки от нас се гордее, че е част от екипа на Обединено училище “Христо Ботев” - Баница”, категорична е директорката Теменужка Томчовска.
2018-06-02 10:30:05