Георги Гергов получи наградата на Борован

Георги Гергов получи наградата на Борован

Големият предприемач и общественик Георги Гергов получи тазгодишната награда на община Борован. Тя му бе връчена от кмета инж. Десислава Тодорова на специална церемония по случай празника на селището. "Гергов е човек с голямо сърце. Нашата награда е за неговата безрезервна подкрепа по време на наводнението. В тежкия момент, когато държавата ни беше забравила, той веднага ни изпрати храни и вещи. Винаги е помагал на родното си село Нивянин и съм сигурна, че ще продължи да го прави и занапред", заяви кметицата на Борован. "Където и да съм, каквото и да правя, аз винаги си оставам ваш- нивянчанин, борованчанин и врачанин. Дълбок поклон на всички Вас за тази скъпа на сърцето ми награда. Искам да ви дам кураж и да кажа, че нашият красив край е забравен! Крайно време е политиците да дойдат тук и да приемат специална държавна политика, за да не се обезлюди плододната ни земя", заяви Гергов и се поклони пред пълната зала на читалище "Цани Иванов".

Специален подарък- черешово топче му подариха от пенсионерския клуб в Нивянин. Той обеща топчето да бъде поставено на видно място в ЦУМ, за да напомня за близките му хора от родното място.

С наградата на Борован бяха отличени още ветеринарния техник Христо Беличовски и дългогодишната директорка на детската градина в селото Виолета Въльовска.

Сред гостите на празника бяха народните представители Николай Иванов, Иван Генов и Георги Търновалийски, ексдепутатите Георги Божинов и Явор Хайтов, областният лидер на ДПС Борислав Банчев, инж. Васко Спасов- собственик на "Строител Криводол", общински съветници и кметове.

Берковската духова музика весели до късно бораванчани на площада, а тържеството завърши с красива заря.

 


сн.1
сн.2


2018-05-22 08:07:16