Ученици подредиха изложба в Клуба на дейците на културата

Ученици подредиха изложба в Клуба на дейците на културата

В галерията на Клуба на дейците на културата във Враца бе открита изложба на млади таланти от СУ "Отец Паисий". В нея са представени творби /живопис и графика/  на ученици от 8-ми до 11-ти клас на врачанското училище по изкуствата.

Преподаватели по изобразително изкуство в училището са Евгени Генков, Васил Ангелов и Христо Лилов.

Директорът на училището Красимир Данов изрази задоволство от постиженията на учениците в областта на изобразителното изкуство, както и от възможността да показват своите творби пред публика.

Преподавателят на учениците - художникът Евгени Генков представи младите таланти и добави, че от една година в училището е открита паралелка по дизайн,  в която децата  се обучават и в специалността „Рекламна графика”.

За участието си в изложбата, младите таланти получиха  грамоти от КДК, които бяха връчени от художника Тодор Митов.

С тази изложба се слага началото на сътрудничество между СУ „Отец Паисий” и Клуб на дейците на културата- Враца. КДК ще дава възможност на учениците да показват своите творби в галерията на клуба, ще се провеждат и съвместни камерни музикални изяви.

Средното училище „Отец Паисий“ във Враца е единственото в Северозападна България, което предлага разширена, профилирана и професионална подготовка в областта на музиката, изобразителното изкуство и хореографията.

 

 
2018-05-17 09:55:50