Гимназията по транспорт във Владимирово чества юбилей

Гимназията по транспорт във Владимирово чества юбилей

Своят 50-годишен юбилей отбелязва днес Професионалната гимназия по транспорт „Вл. П. Минчев” в с. Владимирово. Честването на празника започна с водосвет в двора на пансиона на училището. Празнично шествие от учители, ученици и родители премина през централната улица в селото. На площада с празнична програма бе изпратен юбилейният випуск на професионалната гимназия. Дипломират се 2 класа с общо 35 младежи, от специалностите “Пътно-строителна техника“ и „Подемно-транспортна техника“. Горди преподаватели на завършващите са Галя Монова и Анета Александрова. Поздрав към завършващите отправи директорът на училището Цанка Карчева. Тя пожела на всички да бъдат много здрави, целеустремени, да не спират да следват и сбъдват мечтите си и никога да не забравят любимото си училище.

„Гимназиалното образование във Владимирово е с повече от 70-годишна история. Училището ни е наследник на Селскостопанския техникум, а ние продължаваме да поддържаме традициите живи и да обучаваме едни можещи и кадърни ученици, с гарантирана реализация на пазара на труда“, сподели за „Враца днес“ директорката на училището Цанка Карчева.

Поздрав към завършващите отправи кметът на Община Бойчиновци Светлин Сретениев.

„Скъпи зрелостници, пожелавам ви успех и просперитет в живота. Горд съм с всички ваши успехи и положителни резултати и награди, с които прославяте нашия край. Бъдете здрави, упорити, борбени и пазете доброто име на училището“.

Кметът на Бойчиновци поздрави и екипа на училището затова, че показват  с резултатите на децата, че именно тук се залага на качествено образование, благодарение на което младежите получават успешен старт в живота.

Поздрави бяха поднесени и от кметицата на Владимирово Стефка Борисова, от директорите на основното училище и детската градина в селото.

 Всички присъстващи на тържеството се присъединиха към инициативата на Министерство на образованието и науката „Розите на България“. Идеята е по едно и също време ученици от десетки държави да се хванат на празнично хоро. Множеството бе поведено под ритми на българска народна песен лично от директора на училището Цанка Карчева. Развя се и българският флаг.

Честването на юбилея продължава с откриването на изложба под надслов "Половин век училище - цял живот бъдеще". Кулминацията  е концерт-спектакъл на талантите на село Владимирово. В него ще вземе участие певецът Ивайло Герасимов и децата от ДТФ „Хорце”.

 В момента в гимназията се обучават 210 ученици, разпределени в 10 паралелки. На тяхно разположение са различни пътно-строителни машини, трактори, както и два учебни автомобила, на които напълно безплатно се подготвят за изпити за шофьорска книжка. През тази учебна година техниката се е увеличила с още 1 трактор, на който ще практикуват учениците записали се в новата паралелка „Механизация на селското стопанство“.

Местни фирми подпомагат учебния процес, като приемат на стаж десетки ученици.
2018-05-11 13:47:44