Бистро "Златната рибка" представи вината на "Бургозоне"

Бистро

Бистро "Златната рибка" във Враца организира винена вечер на шато "Бургозоне". Стилната дегустация се състоя в петъчната вечер и събра истински ценители на бакхусовата напитка. Една от най-успешните изби на световните пазари от последните години се утвърди и у нас като еталон за бели вина. Избата залага на чистосортови вина, които показват уникалния тероар на дунавския бряг до остров Есперанто и се характеризират с впечатляващи аромати и богат послевкус.

Технологът Кирил Иванов представи Совиньон блан и Вионие. Те подчерта, че освен характерните сортови аромати, белите вина на Бургозоне са характеризират с по-плътно тяло и поради отличното си качество се запазват за дълго време. Двете свежи, ароматни и елегантни вина бяха съчетани с предястие от гъби, сушен домат, моцарела и песто от копър и стек от риба тон и императорски ориз. Плътното розе от Каберне и Сира с  букет от аромати, които се пренасят в бонбонения вкус наистина впечатли присъстващите дами, комбинирано с пилешки ролетки с шамфъстък и пюре от коприва. Преходът към червените вина бе със Сира от серията Форт Бургозоне 2015 г. поднесена с свинско контрафиле, козе сирене и спанак. Плътното и богато вино с характерните черни плодове и дивост на сирата бе оценена от присъстващите винени почитатели. Истинска приятна изненада бе Марселанът от златната серия на Бургозоне- един малко познат сорт у нас, който на дунавския бряг показа своето богатство и потенциал. Гостите го съчетаха не само с агнешкото шишче, но и с прекрасния шоколадов десерт, сервиран като сладолед.

Последната наздравица за чудесната винена вечер бе за технолога Кирил Иванов и собственикът на "Златната рибка" Марио Тончев, които доказаха, че хубавите вина и висшата кулинария са съвсем близо до нас...и остава само да умеем да им се зарадваме.  
2018-04-29 09:19:52