Главният архитект на Мездра опроверга депутати от ГЕРБ

Главният архитект на Мездра опроверга депутати от ГЕРБ

Главният архитект на Община Мездра излезе с опровержение във връзка с обвиненията на депутатите от ГЕРБ, че е част от  партийните назначения в администрацията. Публикуваме го без редакторска намеса:

 

"Уважаеми г-жо Аврамова, г-н Кръстев, г-н Иванов и г-н Тодоров,

По повод изявлението ви от 5 април, мисля че е необходимо, в интерес на фактите, а не толкова на истината, да се обърне внимание на определени моменти от изказването ви, в което името ми е посочено като част от масовите партийни назначения в Община Мездра. Казвам фактите, защото ако част от тях бъдат пренебрегнати, истината може да бъде изопачена.
Един подобен факт в случая, който прави изявлението ви напълно несъстоятелно е, че съм член на Изпълнителния съвет на Движение „Да България“ - Враца. Намирам за съвсем нелогично предположението да съм назначена по партиен признак, а не експертен. Убедена съм, че и вие бихте го определили като такова, ако бяхте запознати с тази информация. Изявлението ви буквално представя информация, публикувана в анонимен сайт – itetakate.com, под формата на четене. Дотолкова буквално, че името ми е погрешно прочетено, точно както погрешно е публикувано и в сайта. Факт е също, че часове след изнесената от вас информация, въпросният сайт беше изтрит. Само мога да предполагам, че причината е да се „замете“ връзката с източника на манипулативната информация.
Считате ли за достойно в качеството си на народни представители, да препрочитате анонимен сайт, в Народното събрание, или подобно занимание е по-подходящо за деца в първи клас и то в класните стаи? Не счетохте ли за необходимо преди това да направите проверка за достоверността на данните, представени във въпросния сайт? Аналогично на сайта и във вашето изявление, ме представяте като дъщеря на бизнесмен, собственик на „Ташев транс“. Извинявам се, но фактът че съм дъщеря на баща си, не е скандален, нито шокиращ за мен. Напротив, гордея се с това!
Тревожен за мен е враждебният тон, с който се споменават хора със собствен бизнес. Подобни практики се считат за характерни в един тоталитарен, репресивен режим, от който, разбира се, вие се разграничавате.
Друг момент от изявлението ви, както и част от текста от анонимния сайт, е списък от служители, напуснали Община Враца. Името ми попада във въпросния списък, а е факт че никога не съм била служител в тази община. Не е тайна, че огромна част от служителите на Община Враца бяха принудени да напуснат в самото начало на управлението на ПП ГЕРБ.
Дали това не е ярък пример за практика на партийни уволнения, реципрочно назначения, при смяна на местната власт?
Мисля, че достойнството, професионализмът, съвестта и солидарността към хората, особено когато работата им го изисква, са личностни качества и нямат връзка с партийна принадлежност.
Причината за назначението ми в Община Мездра е, че и инж. Генади Събков споделя тези принципи. В този смисъл, работата ми като експерт в Община Мездра на длъжност „Главен архитект“, не е била нито препятствана, нито подпомагана на партиен принцип.
С уважение,
арх. Марина Ташева
гл. архитект на Община Мездра"
2018-04-16 16:42:31