Ремонтират язовир „Рогозен 1”

Ремонтират язовир „Рогозен 1”

Започнаха ремонтните дейности по язовир „Рогозен 1”. Това стана благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет и кмета на община Хайредин Тодор Алексиев. Вече се работи по укрепване на преливника и инсталиране на закупените нови 2 броя сифони, които се очаква всеки момент да заработят и заедно с останалата техника да намалят нивото на язовир „Рогозен 1” до привеждането му в нормално състояние.

Възстановителните дейности по преливника ще продължат до неговото напълно изграждане и връщането му до безопасно експлоатационно състояние. Адекватната реакция на всички институции, които работиха като екип при бедствената ситуация предотврати изключително сериозни последствия,  вероятно не само за жителите на трите населени места, заради които бе обявено бедствено положение в общината.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов, който прие ситуацията сериозно и ми повярва. Язовир „Рогозен 1”  и в момента е един от най-опасните язовири по каскадата и неговия ремонт беше неотложен. Благодаря също и на главен комисар Николай Николов директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“,  както и на всички екипи, които в последните няколко денонощия работиха за това да бъде избегнато наистина едно голямо бедствие. “, каза Тодор Алексиев.
2018-03-12 09:41:53