Българчета посрещнаха депутат в носии

Българчета посрещнаха депутат в носии

Народният представител Красимир Богданов и общинските съветници от ВМРО във Враца Красимир Ангелов и Марин Цветков посетиха детска градина „Българче“ във Враца. Повод за срещата с ръководството, колектива и възпитаниците на детското заведение беше извършеното вътрешно обновяване на градината след ремонтните дейности през есента на 2017г.

По лично настояване на Богданов, Министерството на образованието и науката отпусна целево средства за ремонт на помещенията, закупуване на нови гардеробчета, маси, столове и креватчета за всички групи.

„Радвам се, че министър Вълчев веднага възприе моето предложение, предвид предстоящото тогава посещение в ДГ “Българче“ на гости от 12 държави по програма Еразъм +. При недоброто икономическото състояние на нашия регион и трудното привличане на външни средства, този жест беше изключително важен и навременен. Наистина, в този си вид, детското заведение посрещна подобаващо европейските си партньори и представи достойно Враца“, заяви народният представител. Той получи благодарствен адрес от директора на детската градина Калина Дуранкева.

Гостите бяха зарадвани от малчуганите с богата програма, базирана изцяло на български фолклорни мотиви.
2018-01-11 16:00:31