Правали се превратът в Общинския съвет на Враца

Правали се превратът в Общинския съвет на Враца

Провали се опитът за преврат на групата общински съветници от "Народен съюз" във Враца. Днес те поискаха оставките на Владимир Христов (ГЕРБ) и Цветелина Дамяновска (БСП) в качеството им на зам.-председатели на местния парламент. И двете предложения бяха отхвърлени от мнозинството. Самите натирени от колегите си съветници пък си оказаха взаимна подкрепа и описаха опитът за свалянето им като "политически атаки на личностна основа".

"Не сте ни съдници, колеги. И аз, и колегата Христов, въпреки избухливия му нрав, работим съвестно в общинския съвет", коментира Цветелина Дамяновска.

В подкрепа на Владимир Христов от ГЕРБ глас извиси председателят на групата д-р Иво Ралчовски. Синият съветник д-р Златко Златев пък помоли да не се изпада в междуличностни конфликти и да се забатачва работата.

В крайна мсетка и двете предложения бах отхвърлени с над 20 гласа против. "за" гласуваха вносителите от "Народен съюз", подкрепени от колегите от "Либерален алианс". "За" свалянето на Владимир Христов гласува и съветникът от ВНРО Божидар Джунов. 
2017-11-28 11:55:42