Свещеници тикат младежи към олтара

Свещеници тикат младежи към олтара

Един от големите християнски празници – Въведение Богородично – тази година ще бъде отбелязан с особена почит във Враца. 21 ноември, когато се  чества празникът, ще започне с тържествена света литургия в храма “Св. Възнесение”. Богослужението е с начало в 9 ч. и ще бъде оглавено от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от града.

В 15 ч. в Ритуалната зала във Враца ще започне дискусия по повод Деня на християнското семейство и православната младеж. В срещата-разговор ще вземат участие Врачанският митрополит Григорий и свещеник Димитър Митов. Те ще говорят за тайнството на църковния брак и за християнското семейство. Организатор на събитието е Община Враца. Очаква се в разговора да се включат също многодетни семейства и двойки с дългогодишен брак, млади хора от града, както и преподаватели и студенти от врачанския филиал на Великотърновския университет, представители на местната власт и на Регионалната библиотека “Христо Ботев” във Враца.

Празничният ден ще завърши с концерт с църковна музика, като инициативата е на Врачанска митрополия и Община Враца. Приветствие ще поднесе Врачанският митрополит Григорий. Началото на концерта е в 17.30 ч. в Младежкия дом. Специално за него от София ще пристигне мъжкият хор за византийско пеене “Св. Наум Охридски” с ръководител Андрей Касабов. Православни песнопения от различни автори ще изпълнят Дамският хор при храма “Св. Възнесение” с диригент Томислав Аспарухов и Средношколският смесен хор към СУ “Отец Паисий” с диригент Момчил Томов.
2017-11-20 09:39:43