Враца с нов рекорд в туризма

Враца с нов рекорд в туризма

Рекорд в демократичната си история е на път да постигне Враца, обяви кметът Каменов. До края на тази година градът със сигурност ще достигне нечуваните досега 70 000 нощувки на туристи в хотели и места за настаняване.

„Уточнявам, че това са само официално декларираните посещения. Много други остават скрити – в къщи за гости, квартири, и т.н. Тоест, можем да говорим за около 100 000 туристи за 2017 г.“, заяви Каменов.

Повишеният туристически поток кметът отдаде на успешно проведеното второ издание на националния събор „Леденика“, което получи широко отразяване в националните медии и по думите става еталон за добре проведено мероприятие. Същото се отнася и за 129-ото издание на врачанския есенен панаир. То затвърди новата визия на форума, която залага на местните занаяти и традиции.

„Направихме така, че врачани отново посещават своя панаир. Преди той беше като селски битак с китайски джунджурии. Сега има престижен вид и се радва на голям интерес от търговци и занаятчии“, заяви градоначалникът.

Той припомни и широко отразявания “Rockallution Hip-Hop Fest”, който доведе в града световни звезди на черната музика, бийтбокса и графити изкуството.

Паралелно бе възстановен и важен туристически обект –подземната църква зад митрополитския храм „Св. Николай“, припомни кметът и заяви, че с всички действия в посока издигане имиджа на Враца като туристическа дестинация и започнатия ремонт до „Леденика“, градът може да се надява и на сериозни инвестиции в туристическа база.
2017-11-10 16:04:40