Откриват културния център в ромската махала на Малорад

Откриват културния център в ромската махала на Малорад

Културно-информационния център, който бе започнат преди години, най-накрая ще бъде открит. Това ще стане на 28 октомври в ромската махала на Малорад. Средствата са осигурени в рамките на реализацията на европейски проект. Там ще се провеждат различни културни мероприятия. Обособени са фитнес и компютърна зала. Направено е и помещение за тържества с внушителните 250 квадратни метра площ.

„Да има такъв център в Малорад беше мечта на хората от много време. Сега вече е факт и аз и жителите на селото сме много доволни. Предстои официално да прережем лентата на новата придобивка. Културно-информационният център ще бъде отворен за всички, независимо че е направен в ромската махала“, съобщи кметът Цено Цоловски.

Напълно обновена е и сградата на кметството. В ремонта са вложени 65 000 лв. от капиталовите средства на Общината. С тях е обновена фасадата и са извършени вътрешни ремонти на стаите.

Болка за жителите на Малорад остава разрушеният по време на наводненията през 2014 г. мост.

„От 1 година в сметката на общината има 670 000 лв., предназначени за моста. Фирма обжалва обществената поръчка и това пречи да стартираме дейностите по възстановяването му. На 14 ноември делото ще бъде гледано във ВАС и надеждата ни е решението да бъде в полза на жителите и още тогава да стартираме дейностите“, сподели Цоловски.

Високата безработица също е на дневен ред в Малорад. Въпреки това в момента там има назначени 44 човека по три различни програми. Те почистват и облагородяват селото.
2017-10-24 10:56:15