Сапунена работилница отваря врати на Врачанския есенен панаир

Сапунена работилница отваря врати на Врачанския есенен панаир

Автентични народни инструменти, ликьор от рози и грънчарско колело са част от атракциите в 129-то издание на Традиционния врачански есенен панаир. В тазгодишното издание на форума ще вземат участие над 130 търговци и над 80 занаятчии. За първи път ще бъдат представени картини от вълна, ръчно нарисувани чаши, както и карвинг свещи. Продукцията, която ще предлагат българските производители включва: ракия от мед – по-известна като „медовина“, домашен шипков мармалад и меденки с етно мотиви.

В рамките на панаирните дни ще има Сапунена работилница – представяща начина за производство на ароматния продукт от натурални съставки, който има и терапевтичен ефект. Любителите на изкуствата и занаятите ще могат да се докоснат до изработката на икони от дърво, битова керамика, каменна пластика, сувенири от естествени камъни и изделия от ковано желязо.

Основната цел на 129-то издание на панаира е възраждането на изконните български ценности. Поради тази причина, в дните от 14-ти до 19-ти септември ще бъдат представени бродирани сувенири и народни носии, както и реплики на старинни български накити – нагръдници и пафти, а майстори ножари и копаничари ще презентират своята продукция. 

Изложението вече има изцяло нов облик, залага се на българските стоки, на занаятите и на родното производство. И тази година в шатри, с уеднаквена визия, ще се предлагат храни и напитки, а за най-малките гости са предвидени много изненади.

 

           
2017-09-11 09:25:23