Милен Милетиев оглави новосъздаденото БКС

Милен Милетиев оглави новосъздаденото БКС

Милен Милетиев е начело на новосъздаденото общинско предприятие „БКС” във Враца. Той ще заема шефската позиция временно - до обявяването на конкурс и избирането на управител на комуналната фирма. До назначаването му за шеф на новото комунално дружество Милетиев е работил в Звено „Инспекторат” към община Враца. Това обяви за „Враца днес” градоначалникът Калин Каменов.

Общинското предприятие „БКС” ще бъде правоприемник на обявеното в ликвидация общинско дружество със същата абревиатура. Предложение за създаването му бе внесено в Общинския съвет в началото на месец юни от градоначалника Калин Каменов. Идеята бе подкрепена с пълно мнозинство от местните парламентаристи.

Новото предприятие поема всички задължения по поддържането на чистотата на града, включително сметосъбирането, сметоизвозването, снегопочистването, озеленяването и ремонтите на улици и сгради общинска собственост. За дейността му от 1 юли до края на тази година от общинския бюджет ще бъдат заделени 1 032 916 лева.

Две са основните причини за създаването на общинското предприятие „БКС“ – предоставянето на по-качествена услуга за гражданите, което ще се гарантира от прекия контрол върху дейността на работещите там от общинската управа и намаляването на себестойността на дейностите по чистотата, след като целта на новата структура вече няма да е печалба, както е при търговското дружество.
2017-07-11 09:13:32