Ново двайсе! Скочи цената на тролейбусния билет

Ново двайсе! Скочи цената на тролейбусния билет

С нова по-висока цена е билетът за тролеите във Враца. От 1 август ползващите превоза на общинското дружество „Тролейбусен транспорт” ще трябва да плащат по 1 левче, а не досегашните 60 ст. Изменението на наредбата за превоз на пътници на територията на община Враца влиза в сила от днес, когато е и реалното решение на Общинския съвет. „За” предложението на врачанския градоначалник Калин Каменов новата цена на билетите гласуваха 28 от съветниците. Четирима от присъстващите в пленарна зала дадоха отрицателния си вот. Това бяха парламентаристите от БСП. 3-ма пък се „въздържаха” от правото си на глас.

Докладната предизвика бурни реакции сред общинските съветници. Голяма част от тях бяха категорични, че цената на билета не трябва да се увеличава, тъй като по този начин ще бъдат отблъснати хората от този превоз. Като пример бе посочен факта, че голяма част от гражданите, ползващи тролеи са пенсионери и ученици.

Ниските хора на местното население, провокира съветника от БСП Цветелина Дамяновска да предложи цената на тролейбусния билет да скочи на 80 стотинки.

„Аз съм за запазването и съхранението на общинското дружество „Тролейбусен транспорт”, заяви в пленарната зала Дамяновска.

Предложението й обаче изобщо не бе подложено на гласуване от страна на парламентарния шеф Румен Антов.

Изцяло „за” промяната в цената на тролейбусните билети публично се обяви градоначалника Калин Каменов.

„Покачването на цената на билета няма да се отрази по никакъв начин на пътникопотока. Напротив. Що се отнася до вдигането на цените, приходите от това ще отидат изцяло за оздравяването на дружеството. Ако това не стане ще потърсим отговорност от самия управител -  Николай Вълков”, заяви кметът Калин Каменов.

Другият вариант за подобряване на състоянието на „Тролейбусен транспорт” е община Враца да изтегли кредит, уточни градоначалникът. За сметка на това тролейбусния шеф след половин година трябва да отчете пред местния парламент финансовите резултати на дружеството след настоящото вдигане на цените. Ако Николай Вълков не се е справил с поетата отговорност, то общинския съвет ще му потърси дисциплинарна отговорност.

 

 

 
2017-06-27 14:06:30