Момчил Младенов върна бюджета на Община Враца

Момчил Младенов върна бюджета на Община Враца

Новият областен управител на Враца върна прясно приетия общински бюджет за преразглеждане. По-рано днес той публично подписа заповедта пред регионалните медии. Причина за акта на губернатора бе неспазване на законовите срокове за внасяне на докладната за актуализацията на план-сметката, с която се наляха над 6 млн. лв. в бюджета за тази година. Парите, останали от миналата година, бяха прибавени към разчета на разходите и приходите с единодушно решение на общинските съветници.

„Искам да работя в конструктивен диалог с общините. Това означава, че бъде коректив на взетите решения. Връщам актуализацията, защото докладната е внесена едва 4 дни преди заседанието и не е обсъждана на ресорна комисия в Общинския съвет, както повелява законът”, обясни пред медиите Младенов и припомни, че нормативите изискват докладната да е депозирана 15 дни преди разглеждане й.

Новият губернатор си позволи и коментар на преходния остатък в Община Враца. Според него спестените средства миналата година не са повод за хвалба.

 

„Това означава, че миналогодишният бюджет не е изпълнен в срок и гражданите са лишени от услуги, за които е имало налични пари”, обясни областният управител и се пошегува, че ако вървим така, догодина ще наливаме не 6, а 12 млн. лв. към следващия бюджет. 
2017-02-21 13:24:53