Партньори от пет страни обсъдиха грижите за деца

Партньори от пет страни обсъдиха грижите за деца

В четвъртък Община Враца бе домакин на втора партньорска среща по проект „Подходът на област Тоскана за развитие на ранното детство и грижа”. В него партньори на Враца и фондация „Стъпка по стъпка”, са техни колеги от Италия, Холандия, Словения и Литва. 

Участниците в срещата бяха представени от доц. Емил Бузов от фондация „Стъпка по стъпка”. Зам.-кмета Красимир Богданов направи презентация за общинската политика в системата на организация и управление на дейността в детските ясли и яслените групи в ОДЗ, и квалификацията на медико-педагогическите екипи. Алдо Фортунати запозна присъстващите с подхода на област Тоскана във възпитанието на децата. Презентации направиха също д-р Михаела Йонеску, Ариана Пучи и Даринка Костадинова – експерт в Регионалния инспекторат по образование във Враца.

Във втория ден от партньорската среща участниците ще посетят яслените групи към ОДЗ „Знаме на мира” и ОДЗ„Звънче” във Враца, в които се реализира проектът. Ще се проведе кръгла маса по проблемите на ранното детство и грижа.

 


Коментари



2014-03-07 11:05:06